Trendy outfits voor de vrouw met een maatje meer

Stylingtips maatje meer

Ben jij een vrouw met mooie curves? Dan zijn er ook voor jouw figuur tegenwoordig heel veel mogelijkheden om je naar de laatste mode te kleden. Steeds meer en meer richt de fashion industrie zich op vrouwen met een maatje meer, maar toch blijft het soms lastig om kleding te vinden die je figuur op de juiste manier accentueert. Welke items zijn hip en geschikt voor dames met een volslank figuur. Heb jij een maatje meer en kan jij wel wat handige tips gebruiken? Lees dan gauw verder, want in deze blog heb ik een aantal belangrijke do’s voor je verzameld. Let’s go!

Styling tricks bij een maatje meer

Winkelen wanneer je volslank bent, kan best frustrerend zijn. De rekken hangen veelal vol met items voorzien van strakke pasvormen en kleine maatjes. Niet iedereen heeft maatje 34 of 36. Sterker nog; het aantal vrouwen met een maatje meer groeit de laatste jaren juist. Maat 42 is de gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw. Met een maatje meer kun je er uiteraard heel goed uitzien, maar soms zijn kledingtips meer dan welkom. Je herkent het vast wel; de outfit die je ‘s ochtends uit de kast trekt, heeft veel invloed op hoe jij je de rest van de dag voelt. De juiste kledingitems zorgen er namelijk voor dat jij goed en zelfverzekerd in je vel zit en daardoor nóg meer straalt. Heb jij een voller figuur en kun jij wel wat handige tips en tricks gebruiken over hoe jij je kleding het beste kunt stylen? Lees dan gauw verder!

Jouw figuur

Als eerste is het belangrijk dat jij je figuur kunt en je daarnaar kleedt. Het is veel makkelijker om outfits te vinden die jou een goed gevoel geven, wanneer je weet wat jouw silhouet goed zal doen en wat juist totaal niet. De kleding die je draagt, moeten de goede punten van je figuur accentueren. De plekken waar je minder blij mee bent, moeten juist gecamoufleerd worden. Wees daarnaast natuurlijk trots op hoe je eruitziet!

Jurkjes

Jurkjes zijn altijd leuk en een goed idee. Ook voor vrouw met een voller figuur. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor je het model jurkje kiest, dat het beste bij jouw lichaam met curves past. A-lijn jurken zijn bijvoorbeeld een gele goede match, net als wikkeljurken. Dit model jurken zijn smal aan de bovenkant en lopen naar onderen wijder uit. Ze verdoezelen je heupen, waardoor je slanker oogt. Daarbij leggen ze juist meer aandacht op de borsten. De halslijn van de jurk is hierdoor ook erg belangrijk. Neem gewoon eens een paar jurken mee de paskamer en kijk welke jou het mooist staat en het beste gevoel geeft. Style je jurkje in het najaar met een dikke panty en draag er eventueel een mooi vest over.

Vesten

Zoals net al aangegeven zijn vesten ook echt een musthave item voor de garderobe van de volslanke vrouw. Het is een multifunctioneel kledingitem, want ze zijn lekker warm, eenvoudig te combineren met je outfits én perfect voor dames met een maatje meer. Een lang vest legt niet de nadruk op je heupen, waardoor ze erg geschikte zijn voor plussize vrouwen. Lange vesten zijn er tegenwoordig in allerlei soorten, maten en modellen.

Spijkerbroeken

Wanneer je gezegend bent met curves, kan het shoppen van een jeans best vervelend en een klus zijn. Wanneer je eenmaal een goede spijkerbroek gevonden hebt, kun je deze eindeloos combineren en er allerlei trendy looks mee creëren. Je had het misschien niet gedacht, maar de skinny jeans is een aanrader voor iedere vrouw met een maatje meer. Je legt de aandacht namelijk op je benen, en niet op je heupen en buik. Kies daarnaast voor een high waist model en draag er een paar toffe enkellaarsjes met een klein hakje onder. Combineer verder met een oversized top en maak je look af met een lang vest of een wijdvallende blazer.

Schoenen

Wat schoenen betreft is het een lifehack om voor hakken te kiezen. Hakken schelen je namelijk ongeveer drie kilo. en heeft dus meestal een positief effect voor je figuur! Daarnaast heeft het dragen van een paar hakken nog meer voordelen. Het staat elegant, je krijgt er ook een betere houding door en je benen ogen optisch slanker en langer. Zo kom je ontzettend stijlvol voor de dag!

Kleuren

Zwart is een kleur die altijd goed is en perfect is om jouw volslanke lichaam prachtig tot zijn recht te laten komen. Maar niet alles hoeft zwart. Dat zwart afkleed, betekent niet dat er geen andere kleuren in je kledingkast mogen hangen. Kleur maakt juist vrolijk! Shop dus gerust wat mooie, kleurrijke kledingitems. Kies bijvoorbeeld voor opvallende kleuren voor de lichaamsdelen die jij juist wil benadrukken. Voor de lichaamsdelen die je het liefst wil camoufleren, kun je het beste onopvallende tinten gebruiken. Met een riem in een hele kleur of een riem met een patroon om je taille kun je ook de focus leggen op je goede punten.

Prints

Stoffen met printen kunnen ook heel goed bij vrouwen met een maatje meer. Let er wel op dat je het classy houdt en pas op met het streeppatroon. Door grotere prints lijk je vaak voller dan je werkelijk bent, dan met kleinere prints. Maak bij het gebruik van prints daarom wel een goede keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *